Skip to main content

Heeft AI een januskop?

In een wereld waar Kunstmatige Intelligentie (AI) niet meer weg te denken is, staan we op het kruispunt van ongekende mogelijkheden en uitdagingen. Van revolutionaire doorbraken in de medische wereld tot de ethische dilemma's van een door technologie gedomineerde toekomst - de impact van AI is overal.

Het is hoog tijd voor een open dialoog over de richting die we opgaan. De Vrije Universiteit Brussel en VUB-professor Cornelis J. Schilt nodigen je daarom samen met Alicja Gescinska, curator van PACT, uit voor een exclusieve lezing met debat over de verschillende gezichten die AI kan aannemen. Dat meervoudige gezicht zal vanuit verschillende hoeken worden belicht door Dr. Martin Kraemer, expert op het gebied van AI en veiligheid bij KnowBe4, en Dr. Caitlin Corrigan, specialist in AI en ethiek van het Institute for Ethics in Artificial Intelligence (IEAI) aan de Technische Universiteit van München.

Bio Dr. Caitlin Corrigan

Dr. Corrigan behaalde een PhD in Public and International Affairs aan de Universiteit van Pittsburgh. Als uitvoerend directeur van het Institute for Ethics in Artificial Intelligence (IEAI) overziet ze de ontwikkeling en coördinatie van alle onderzoeks- en administratieve activiteiten van haar departement. Ze is  tevens verantwoordelijk voor het uitbouwen van een netwerk van belanghebbenden die werken aan het verantwoord gebruik van AI. Voordien was ze hoofdonderzoeker bij meerdere projecten bij het IEAI.

Bio Martin Kraemer

Martin Kraemer, werkzaam als Security Awareness Advocate bij KnowBe4, kan terugblikken op ruim een decennium aan ervaring in cybersecurity en gebruikersgerichte informatietechnologie. Bij KnowBe4, een pionier in cyberveiligheidstraining en gesimuleerde phishing-aanvallen, richt hij zich op het aanpakken van cybersecurity-uitdagingen en data bescherming binnen de zakenwereld. Kraemer heeft bijgedragen aan het begrip van privacy en technologiegebruik in slimme huizen door zijn promotieonderzoek aan de Universiteit van Oxford. Zijn inzet omvat het verbeteren van de cyberveiligheid van individuen door middel van educatie en het adviseren van bedrijven over slimme huisprivacy, gegevensbescherming, en productdesign, met als doel de persoonlijke cyberveiligheidssituatie van mensen te verhogen.

Lees meer over deze lezing op de website van de VUB.

   Schrijf je hier in   

Details

Begin: 13 maart 2024
18:00
Einde: 13 maart 2024
19:30
Vrije Universiteit Brussel

AI Experience Center, Pleinlaan, Elsene, België

Pleinlaan 9
1050 Elsene Brussel
België

Gedetecteerde tijdzone