Skip to main content

Swedenborg over anti-kolonialisme, spirituele vrijheid en slavernij

Swedenborg was de eerste prominente Zweed die zich in de achttiende eeuw uitsprak tegen slavernij. In zijn lezing onderzoekt Dr. Vincent Roy-Di Piazza Swedenborgs connecties met mensen uit Afrika. Hij bespreekt ook zijn geschriften en laat zien dat deze pleiten voor vrijheid van tijdelijke en geestelijke slavernij. Tenslotte onderzoekt hij Swedenborgs geloof in Afrikaanse superioriteit en zijn opvallende kritiek op het kolonialisme. De discussie gaat verder over hoe het millenaristische geloof heeft bijgedragen aan de afschaffing van de slavernij.

De Vrije Universiteit Brussel en VUB-professor Cornelis J. Schilt nodigen u uit voor een exclusieve lezing over de visies van Emanuel Swedenborg (1688-1772) op slavernij en de superioriteit van Sub-Sahara Afrikanen door Dr. Vincent Roy-Di Piazza.

 Registreer hier 

Over gastspreker Vincent Roy-Di Piazza

Vincent Roy-Di Piazza is een historicus gespecialiseerd in wetenschap, religie en politieke economie. Hij behaalde zijn doctoraat aan de Universiteit van Oxford in 2022. Momenteel is hij postdoctoraal onderzoeker aan Oxford en docent aan de Universiteit van Stockholm.

Details

Begin: 18 april 2024
16:15
Einde: 18 april 2024
17:45
Vrije Universiteit Brussel

Gebouw C, vergaderzaal PE (3de verdieping), VUB, Pleinlaan, Elsene, België

Pleinlaan 2
1050 Elsene Brussel
België

Gedetecteerde tijdzone