Skip to main content
Programma

Om je een optimale beleving te bieden, leiden we je rond in kleine groepen en is inschrijven noodzakelijk. Per rondleiding voorzien we een tijdslot van anderhalf uur, inclusief verplaatsing van en naar het centrale onthaal waar alle rondleidingen vertrekken en aankomen.

Hou hier rekening mee wanneer je voor meer dan één activiteit inschrijft. 

  SCHRIJF JE HIER IN  

Ambulance of the future (Spoedgevallendienst)

Is het mogelijk om de beste zorgverstrekker/dokter aan de zijde van elke patiënt te brengen? In de “Ambulance of the Future” wel! Kom zelf ontdekken op welke manier en met welke technologie dit mogelijk is. Kom mee ontdekken welke rol jij kan opnemen in deze “chain of survival”! 

DNA ontrafeld: genetische testing bij kanker (Medische genetica en BRIGHTcore)

Tijdens deze rondleiding nemen we je mee in de dagelijkse werking van het labo, met een focus op de genetische testen in de context van kanker. Ontdek het volledige proces, van DNA-bereiding en ‘Next-Generation Sequencing’ tot aan de analyse en rapportering.

Fantoomlab (Tandheelkundig Centrum VUB)

Dit bezoek omvat een rondleiding in het gerenoveerde fantoomlab waar tandartsen van vandaag en morgen hun praktijkvaardigheden oefenen. Wat gebeurt er nu precies in een fantoomlab? Hoe ver staan we met digitale technologie? Hoe maakten we vroeger en nu een afdruk van het gebit? Dat en nog meer tonen we je in ons tandheelkundig centrum.

Hybride Operatiezaal: nieuwe technologieën voor diagnose en behandeling van hartritmestoornissen (Centrum voor Hart- en Vaatziekten)

Een hart dat te snel, te traag of onregelmatig klopt. Het komt vaker voor dan je denkt. Met grote gevolgen voor het leven van de patiënt. Gelukkig zijn er vandaag heel wat nieuwe technologieën en technieken om hartritmestoornissen in kaart te brengen en te behandelen. Je ontdekt ze in de hybride operatiezaal met onze experten van het Heart Rhythm Management Center.

Voorstelling: Artificiële Intelligentie met Jeroen Baert (Nerdland)

Wat is Artificiële Intelligentie wél en wat is het niet? Wat is generatieve AI? Hoe werken ChatGPT en Dall-E? Wat is de impact van AI op onze maatschappij en de manier waarop we werken en informatie vergaren? Hoe ziet de toekomst van AI eruit? Hoe kan ik AI nu nuttig inzetten? Een antwoord op al deze vragen krijg je in deze voorstelling van comedian en computerwetenschapper Jeroen Baert, die op het podium van ons auditorium de huidige hype rond AI op een humoristische en kritische manier onder de loep neemt.

UZ Brussel Talk: Van ‘ziekenhuis’ naar ‘gezondheidshuis’, een blik op de gezondheidszorg van de toekomst

Het UZ Brussel vindt het hoog tijd om naast ziekenzorg ook in te zetten op gezondheidspromotie en ziektepreventie. Met een inspirerende “UZ Brussel Talk” over onze nieuwe consultatie ‘gezond ouder worden’ en innovatieve projecten zoals ‘FerMet’ en het ‘Brussels Universitair Gezondheidshuis’ geven CEO Prof. Marc Noppen, Prof. Elisabeth De Waele en Prof. Sonia Van Dooren onze ‘Gewoon Anders’ blik op de gezondheidszorg van de toekomst.

Patiëntenportaal en spraakherkenning (Patiëntenadministratie)

In de hoofdinkom van het ziekenhuis kan je op de Dag van de Zorg zonder inschrijving langslopen bij de collega’s van Patiëntenadministratie. Zij maken je graag wegwijs in het online patiëntenportaal dat elke patiënt van het UZ Brussel ter beschikking heeft om persoonlijke gegevens te raadplegen en afspraken vast te leggen. En hoe werkt medische verslaggeving van de artsen via spraakherkenning? Kom het ontdekken en zelf testen.

Radioactieve geneesmiddelen / Geneesmiddelenbewaking met behulp van ICT (Ziekenhuisapotheek)

Deze rondleiding dompelt je onder in twee uiteenlopende innovatieve manieren van werken in het domein van medicatie: radiofarmaca en beslissingshulpsystemen bij geneesmiddelenbewaking. Je krijgt een blik op de productie van radioactieve geneesmiddelen met gebruik van hoogtechnologische apparatuur en in zeer propere ruimtes (cleanroom). Patienten die een PET scan onderzoek ondergaan op de dienst nucleaire geneeskunde krijgen deze radioaktieve stof toegediend om ziekteprocessen op te sporen.

En hoe kunnen computersystemen ongewenste effecten bij geneesiddelengebruik helpen vermijden?

Valdetectie en wearables (Biotechniek)

In een interactieve setting ontdek je verschillende innovatieve toepassingen in het domein van Biotechniek. Van valdetectiesysteem tot 3D-printing en het inzetten van zogenoemde wearables (draagbare technologiëen) in de zorg.

Villa Samson (UZ Brussel Foundation)

Innovatie in de zorg vinden we niet alleen in technologische toepassingen. In Villa Samson stimuleren we genezing door middel van contact tussen patiënt en dier. Dit kan via een ontmoeting met een eigen huisdier of een van onze getrainde therapiedieren. Onze Villa was dé pionier voor deze zorgmethode in België. Vandaag onderzoeken we nog steeds nieuwe, innovatie manieren om dieren een bijdrage te laten leveren aan het zorgproces.

Werken in het UZ Brussel

Heb je interesse om de vacatures in het UZ Brussel te ontdekken? Onze recruiters zijn in het onthaaldorp aanwezig om de mogelijkheden samen met jou te bekijken. Inschrijven is niet nodig.

Studeren op de Brussels Health Campus

Ben je nog niet toe aan een job, maar sta je op het punt om een studiekeuze te maken? Ga langs bij de stand van de Erasmushogeschool of schrijf je in voor de infodag op de VUB Faculteit Geneeskunde & Farmacie die ook op zondag 17 maart plaats vindt.

Gedetecteerde tijdzone