Skip to main content

Meertalig onderwijs in de vorm van Content and Language Integrated Learning (CLIL) is niet meer weg te denken in België: zowel in Vlaanderen als Wallonië is een ruim aanbod van scholen waar leerlingen via deze aanpak les krijgen.

Toch blijven schoolteams vaak nog met praktische vragen zitten. Daarom organiseren de Vrije Universiteit Brussel samen met de Université Libre de Bruxelles en Onderwijscentrum Brussel  drie taal(grens)overschrijdende onderwijsdagen onder de noemer E=(MC)2 .

E=(MC)2 staat voor "Education = Multilingual Content in Multilingual Contexts". Deze drie dagen, verspreid over het schooljaar, hebben als doel om schooldirecties en (CLIL)leerkrachten te helpen met de problemen waartegen ze aanlopen, hun expertise te vergroten en te delen met collega's en taalgrensoverschrijdende connecties te maken. We doen dit via interessante keynotes, workshops en rondetafelgesprekken.

De drie onderwijsdagen kunnen apart gevolgd worden, maar bouwen inhoudelijk wel verder op elkaar. We raden daarom aan om ze alle drie te volgen en om bij voorkeur te komen met zowel iemand uit het schoolbeleidsteam als een betrokken leerkracht.

Opgepast: plaatsen zijn beperkt, dus snel zijn is de boodschap!

Details

Vrije Universiteit Brussel

Onderwijscentrum, Marcqstraat 16, 1000 Brussel - Campus ULB, Franklin Rooseveltlaan 50, 1050 Elsene - VUB Main Campus, Pleinlaan 2, 1050 Elsene

Onderwijscentrum, Marcqstraat 16, 1000 Brussel - Campus ULB, Franklin Rooseveltlaan 50, 1050 Elsene

België

Gedetecteerde tijdzone