Skip to main content

Zet je duurzaamheidsplan in beweging met Factor 8 

Dit bootcamp maakt je paraat om zowel jezelf, als je organisatie en de wereld om je heen, in de loop te nemen naar een duurzamere wereld.  

Met Factor 8 creëer je een continue beweging waarin plannen en acties elkaar kunnen blijven stimuleren en versterken. 

Het Klimaat Bootcamp gaat door op 27 en 28 mei 2024 en wordt georganiseerd door de House of Sustainable Transitions. Een interdisciplinaire groep aan de VUB van 44 professoren en meer dan 200 onderzoekers die hun krachten en expertise bundelen om de transitie naar een duurzamere wereld te versnellen.   

Tijdens dit tweedaags bootcamp richten we ons op de klimaatcrisis en hoe we als individu, organisatie, bedrijf of stad de transitie naar een duurzamere wereld kunnen versnellen. Doorheen dit hele transitieverhaal is de Factor 8 (zie figuur) de rode draad. Dit is een iteratief en stimulerend proces dat werd ontwikkeld door Professor Cathy Macharis om organisaties, individuen, bedrijven en steden te begeleiden op hun duurzaamheidsreis.  

In het bootcamp stomen we je klaar door: 

 • Upskilling: informatie heet van de naald over de impact op het klimaat, de oplossingsrichtingen en het EU beleid. Gedemonstreerd met cases en ruimte voor Q&A met onze experten. 
 • Zelfkennis: Ontdek hoe je zelf in de transitie staat, wat je persoonlijk kan bijdragen, welke veranderingen je teweeg kunt brengen en wat je denkt dat voor verandering kan zorgen. Is dat door incrementele verandering? Door systeemverandering? Of op een andere manier?  
 • Vaardigheden (op basis van het Factor 8 model) die je kan inzetten om jezelf, je organisatie en de wereld erom heen in de loop te nemen naar een duurzamere wereld.  

Je leert om een concreet plan van aanpak te ontwikkelen en om in 8 stappen over te gaan van bewustzijn naar actie.  

Negen experten staan klaar om je te begeleiden en gaan dieper in op de belangrijkste impactsectoren: energie, voeding, mobiliteit en gebouwen. Daarnaast geeft klimaatwetenschapper Professor Wim Thiery een actueel overzicht van de klimaatproblematiek terwijl communicatie-expert Koen Thewissen meer duiding geeft over hoe we mensen in beweging brengen, zowel systemisch als individueel.  

Deze interactieve tweedaagse is beperkt voor 20 deelnemers. Wees er dus snel bij!  

Wie er tijdens de editie van mei niet bij kan zijn, kan zich inschrijven voor de volgende die zal plaatsvinden op 14 en 15 oktober. Deze zal ook doorgaan op de VUB Campus in Etterbeek en zal in het Engels gehouden worden.  

Deelname prijs:  

 • Zakelijk tarief: 1200€ (BTW excl.)   
 • Als particulier: 350 € (BTW incl.)  

Wat is inbegrepen in de prijs?   

 • Twee dagen vol expertise, workshops en begeleiding  
 • Verrijkt netwerk  
 • Het “Book of Hope” dat dan net zal verschijnen 
 • Betere zelfkennis  
 • Concreet plan van aanpak  
 • Toegang tot het inspirerend netwerk van de alumni van de bootcamps, het netwerk van de House of Sustainable Transitions en worden uitgenodigd op onze House Tribes meetings.  
 • Lunches en koffiepauzes   
 • Diner op maandagavond  

Heeft u een goede reden om deze prijs niet te betalen maar toch graag te willen meevolgen, contacteer ons dan gerust via house@vub.be. We willen je er graag bij! 

Details

Begin: 27 mei 2024
Einde: 28 mei 2024
Vrije Universiteit Brussel

Pleinlaan 5, Verdieping 4 (Raadzaal)

Pleinlaan 5
1050 Elsene Brussel
België

Gedetecteerde tijdzone