Skip to main content

Wat staat er op het programma?

Groepsinfosessies

Op verschillende momenten doorheen de dag starten er groepsinfosessies. Deze duren steeds ongeveer 1,5u en nadien krijg je de kans om plenair jouw vragen aan de prof of informant te stellen. 

Opgelet: de groepsinfosessies vinden plaats op zowel de campus van Etterbeek als die van Jette! Hieronder vind je een overzicht van welke sessies waar doorgaan:

 • Campus Jette: Geneeskunde, Farmacie, Biomedische Wetenschappen en Kinesitherapie.
 • Campus Etterbeek:  Alle andere opleidingen.

Ontdek hier hoe je beide campussen het beste kan bereiken.

Kom je met de wagen en wil je op de campus (Etterbeek en Jette) parkeren? Dan moet je via deze link de nummerplaat van de wagen registeren zodat je toegang kan krijgen. Meer uitleg over het toegangsbeheer aan de VUB kan je hier terugvinden.

Doorlopend aanwezig in Etterbeek

Op de doorlopende infosessies staat geen vast uur, je komt langs wanneer je wilt! Volgende opleidingen/diensten zijn doorlopend aanwezig:

 • BRIK: Dit is de servicedesk voor studenten in Brussel. Je kan bij BRIK terecht voor huisvesting, mobiliteit, stadsleven en evenementen. Meer info kan je vinden op https://brik.be/
 • Brussels Diplomatic Academy: Meer info over de BDA, waar diplomatie en business mekaar ontmoeten.
 • Huisvesting: Voor individuele vragen over VUB huisvesting, ga naar de inkomhal van gebouw I.
 • IRMO: Going abroad - Alles wat je moet weten over een internationale studie-ervaring.
 • MILO: Voor individuele vragen over onze Educatieve Masters (MILO = Multidisciplinair Instituut Lerarenopleiding), ga naar de inkomhal van gebouw I.
 • Postgraduaat Sportmanagement: Indien je een vraag hebt over deze opleiding, kan je doorlopend langsgaan in gebouw L, lokaal 201.
 • Postgraduaat Sportkinesitherapie: Ook zij zijn doorlopend aanwezig, dit in gebouw I, lokaal I1.05.
 • Studiebegeleiding: Voor individuele vragen omtrent studiekeuze, begeleiding, etc., ga naar gebouw I, lokaal I1.08 (eerste verdieping).
 • Studiefinanciering: Voor individuele vragen omtrent studiefinanciering, ga eveneens naar gebouw I, lokaal I1.03 en I1.04 (eerste verdieping).
 • Topsport & Studie: Indien je een vraag hebt over deze opleiding, kan je doorlopend langsgaan in gebouw L, lokaal 413.

Doorlopend aanwezig in Jette

Ook op de campus van Jette zijn er enkele diensten doorlopend aanwezig: 

 • Dienst Huisvesting: Heb je een vraag over op kot gaan op of rond de campus van Jette? Kom langs en stel je vraag!
 • Dienst Studiefinanciering en -statuut: Stel hier al jouw vragen omtrent studiefinanciering en -statuut.
 • Postgraduaat Manuele Therapie: Voor individuele vragen omtrent deze opleiding, ga naar de Bib in Jette (gebouw A).
 • Postgraduaat Clinical Anatomy: Voor individuele vragen omtrent deze opleiding, ga naar de Bib in Jette (gebouw A).
 • Upkot en Digit Student LifeVoor vragen omtrent op kot gaan in Brussel, ga langs bij de dienst "Upkot" in de Bib in Jette (gebouw A).
 • Voorkennistoetsen Chemie, Fysica en Wiskunde: Voor alle toekomstige eerstejaarsstudenten die in hun opleiding chemie, fysica, wiskunde of statistiek als onderdeel hebben, ontwikkelde de VUB voorkennistoetsen voor deze vakken. Op de campus van Jette kan je tijdens de infodag voorkennistoetsen afleggen, waarbij je op voorhand dient te kiezen op welk uur je graag 1 of meerdere toetsen aflegt. Schrijf je in, ga op tijd naar de Bib in Jette (gebouw A) en leg daar je toets(en) af. Opgelet: reken zeker 1 uur per toets! Meer info over de voorkennistoetsen vind je hier.

 

Campusverkenning

Zowel op de campus van Jette als die van Etterbeek voorzien we doorheen de dag campusverkenningen. 

De campus van Etterbeek starten er aan gebouw D op regelmatige tijdstippen campusrondleidingen. Ook krijg je de kans om op eigen tempo de campus te verkennen!

Op de campus van Jette starten de begeleide campusrondleidingen aan de infobalie aan de ingang van gebouw A. We voorzien verschillende rondleidingen van ongeveer 30 minuten, meteen na de infosessies van Biomedische Wetenschappen, Geneeskunde en Farmaceutische Wetenschappen. 

 

Kotbezoeken

Ga je volgend academiejaar op kot aan de VUB en wil je jouw toekomstige stekje op voorhand al eens bekijken?

Dat kan! Doorheen heel de dag kan je op campus Etterbeek op kotbezoek gaan. Een inwoner ter plekke zal je opvangen en de nodige uitleg geven. Je hoeft enkel nog te kiezen of je een kot wilt bezoeken op de campus zelf, in de Nieuwelaan of in de Schoofslaan. Of misschien wel overal? Inschrijving voor de kotbezoeken vind je onder "Doorlopend aanwezig campus Etterbeek".

Ook op de campus van Jette is het mogelijk om een kot te bezichtigen. Ga in de inkomhal van gebouw A naar een collega van huisvesting, zij voorzien gedurende de infodag geregeld een begeleid bezoek aan één van de koten.

 

Gedetecteerde tijdzone