Skip to main content

Kan je niet wachten tot de volgende infodag om onze campussen van buiten en van binnen te ontdekken? Heb je zin om na de algemene rondleiding van de campus om ook binnen te stappen in enkele bekende en minder bekende plekken op de Main Campus in Etterbeek of de Health Campus in Jette.

Neem een 360° virtueel kijkje op onze VUB campussen in Etterbeek, Jette en Gooik:

Main Campus Etterbeek:

  • Het Braemgebouw, ook bekend als 'de M'. Het rectoraatsgebouw van de VUB is het opmerkelijke werk van de Antwerpse modernistische architect Renaat Braem (1910 – 2001). Het beschermde monument symboliseert sinds 1976 de eigenzinnige filosofie van de VUB. De 'Sigaar' stelt de VUB voor als open en tolerante universiteit, met het vrije onderzoek als basisprincipe.
  • De Denker: De rode figuur die op de campus van de universiteit prijkt, is een reproductie op ware grootte van Auguste Rodin’s bronzen De Denker uit 1880, een westers symbool voor de rede. De opkomst van onder meer dogmatisme, fundamentalisme, kernwapens en concentratiekampen hebben ondertussen de gevaren van onbegrensd rationalisme aangetoond. Met de windwijzer die Willy Vandendorpe aan zijn eigen denker toevoegde, bekritiseert hij de mogelijke manipulaties van het rationele denken.
  • Ons Amfitheater
  • De Esplanade in Etterbeek, Op  de VUB Main Campus in Etterbeek is er heel wat passage. Je staat er dus écht in de kijker.
  • Het infopunt in gebouw D: Als (nieuwe) student heb je heel wat mogelijkheden, maar vast ook heel wat vragen. Infopunt Studenten is er om jouw vragen te beantwoorden. Opgelet: Infopunt is NIET open op de infodag
  • De promotiezaal in gebouw D, l is uitermate geschikt voor het houden van doctoraatsverdediging, lezing, conferentie of debat.
  • Auditorium Q: Nelson Mandela nam er zijn eredoctoraat in ontvangst, de jonge Elvis Costello speelde er de pannen van het dak, Hugo Claus bracht er een nokvolle zaal in vervoering. Het revolutionaire draaisysteem waarmee vier aula's in een oogwenk kunnen omgetoverd worden in één grote superaula, is bovendien uniek in Europa.

Health Campus Jette:

Gedetecteerde tijdzone